Morotskaka
Min mor var hemma hos mig igår. Hon har varit i Australien i ett par veckor så därför tänkte jag baka något vi kunde fika när hon kom hem till mig. Jag bestämde mig för att göra en morotskaka, det är ju väldigt gott och enkelt att baka!
Jag använde mig av ett lite annorlunda recept så jag tänkte dela med mig av det till er, så ni också kan baka denna underbart goda kaka!
1 dl valnötter
1 msk smör
1 dl kokosflingor (ströbröd går också bra, det använde jag mig utav)
3 st stora ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel, mald
2 tsk vaniljsocker
5 dl finrivna morötter
1,5 dl solrosolja eller rapsolja
Glasyr
200 g färskost, naturell
1 vaniljstång
100 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka nötterna.
Smörj och "bröa" formen med kokos eller ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan i de rivna morötterna.
Rör sedan ner olja, valnötter och morotsblandningen i äggsmeten. Blanda väl och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
Lossa sedan kakan på ett galler och låt kallna.
Blanda under tiden glasyren så här:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, blanda med färskosten. Vispa sedan detta tillsammans med smör och florsocker till en vit fluffig massa. Bred detta över kakan. Strö över lite grovrivna morötter över kakan.
Ställ gärna in kakan i kylen och låt glasyren stelna något, sedan är den klar att avnjutas!
Jag hade lite bråttom med kakan så jag hann inte ställa in det i kylen för att stelna, därför blev glasyren något rinnig.
Men mycket, mycket god! =)
Så här blev resultatet.
Vi hörs!
Ja denna morotskakan smakade riktigt gott, och jag som älskar valnötter.....mmmmmmm. kramar