Vit chokladkladdtårta med glasyr

Idag ville jag baka något eftersom att jag ville bjuda på fika när min vän Emma skulle komma och hälsa på. Jag hittade ett lite annorlunda recept på en vit chokladkladdtårta och tänkte att det skulle passa bra. Den verkade väldigt enkel att göra och den såg dessutom väldigt god ut!

Här delar jag med mig av receptet och det kommer även en bild!

Ingredienser
250g vit choklad
200g smör
3st ägg
2,5 dl strösocker
2 msk cognac
2 dl vetemjöl

Glasyr
150g vit choklad
0,5dl grädde

Gör så här:

1 Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret
i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.

2 Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, cognac och mjöl.

3 Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter.

4 Grädda i nedre delen av ugnen 30– 35 minuter. Låt kakan kallna och ställ i kylen.

5 Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna cirka 5 minuter i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.

 

 

Så här blev min tårta. Man kan utesluta cognac i den om man vill, jag hade ingen cognac i denna.

Hoppas det smakar! =)

 




Kommentarer
Postat av: Emma

Och den var väldigt god=)

2009-11-12 @ 14:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0