Vit chokladkladdtårta med glasyr
Här delar jag med mig av receptet och det kommer även en bild!
Ingredienser
250g vit choklad
200g smör
3st ägg
2,5 dl strösocker
2 msk cognac
2 dl vetemjöl
Glasyr
150g vit choklad
0,5dl grädde
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret
i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
2 Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, cognac och mjöl.
3 Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter.
4 Grädda i nedre delen av ugnen 30– 35 minuter. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
5 Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna cirka 5 minuter i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Så här blev min tårta. Man kan utesluta cognac i den om man vill, jag hade ingen cognac i denna.
Hoppas det smakar! =)
Och den var väldigt god=)