Tårta med choklad och exotisk frukt

Nu äntligen är det dags för en tårta igen, och inte vilken tårta som helst utan en gräddtårta!

Jag fick en beställning i onsdags kväll på en tårta. Det var min sambos mamma som ville ha med en tårta till sin vännina som fyllde 40 år.
Eftersom att jag inte hade någon sugarpaste hemma fick det bli en gräddtårta. Jag ville ha med riven choklad på tårtan, för jag tycker det är fint och blir väldigt gott.
Jag fick också en idé om att jag ville ha med endel exotisk frukt, som passar bra tillsammans med choklad och grädde.
          Fyllningen diskuterade vi och och det fick bli en hallonmousse tillsammans med min hemmagjorda vaniljkräm. Dessutom är ju hallon, choklad och vanilj väldigt gott tillsammans!



Efter jag hade lagt på den rivna mörka chokladen på sidan la jag på 2 st "chokladflak"  som jag hade gjort. De gjorde jag genom att smälta ljus blockchoklad i micron och sedan smeta ut de på en remsa som jag klippt ur av en plastficka. Gjorde också några drag med en sked så att det skulle bli lite mönstrat.
       Längs kanten skar jag upp olika storlekar av stjärnfrukt, vilket jag tycker blir väldigt snyggt. Jag dekorerade sedan med uppskuren passionsfrukt, hallon och physalis. Mellan physalisen ställde jag chokladflak.
            Slutligen gjorde jag en "chokladdeg" på mörk choklad, honung, vatten och socker. Som jag sedan gjorde en chokladros utav.
      
Jag blev mycket nöjd med resultatet. Vad tycker ni? =)

Morotsscones

Det var ett tag sedan nu jag bakade någon tårta. Då blir lite svårt att hålla bloggen uppdaterad med bara tårtor.
Därför tänker jag börja lägga in mer andra bakverk som kakor och bröd också. Vi börjar med lite scones!

Idag var jag sugen på att baka scones, så det blev morotsscones. De är lite nyttigare och blir mycket saftiga!
Tar inte mer än 20 minuter heller! =)
Här kommer receptet.

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g finriven morot
50 g margarin
2 dl mjölk, filmjölk eller yoghurt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt morötterna och margarinet. Blanda.
Avsluta med att hälla i mjölk, filmjölk eller yoghurt. Blanda.
Degen, som blir lite kladdig ska formas till 8 runda kakor som sedan läggas på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda 225 grader i 10-12 minuter.
Avnjut sconesen nygräddade tillsammans med ost och marmelad, gärna med en kopp te!

 Jag kommer att uppdatera bloggen så ofta jag kan, vill ju inte förlora mina trogna läsare! =)
Kommentera gärna. Det uppskattar jag verkligen! =)
   
   
   
   
   
   
   

Chokladbollar smaksatt med likör

Idag är mina småbröder hemma hos mig (Anthon 6 år och Adam 4 år) och vi har bakat chokladbollar.
Jag brukar ofta smaksätta mina chokladbollar med någon slags form av likör istället för kaffe eftersom det blir en väldigt god smak.
Idag hade vi Kalúha, men man kan också ha i exempelvis Baileys.
Vi gjorde dem riktigt stora och fina och eftersom att vi bara gjorde 1 sats blev det bara 5 stycken.
Har tyvärr inga bilder på dem eftersom att kameran var urladdad, men tänkte i alla fall dela med mig av receptet!

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk Kalúha (kaffelikör)

Garnering
Pärlsocker
Kokos
Strössel
Kakao

Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Blanda i kakao. Tillsätt havregryn och likören.
Rör om tills allt är väl blandat.
Forma till runda bollar och rulla i valfri garnering.
Förvara dem i kylskåp tills de ska avnjutas!

Låt det väl smakas!

RSS 2.0